GreenTown: Nederland, zeg er wat van

Curaçaoënaars en Nederlanders slaan de handen ineen om zich hard te maken voor een miljardenplan op Curaçao. En ze willen nu ook hulp van de Tweede Kamer om politici in Willemstad over de streep te halen..

Vrijwilligers van GreenTown te gast bij de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties. - foto: John Samson
Vrijwilligers van GreenTown te gast bij de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties. – foto: John Samson

De Tweede Kamer heeft in de afgelopen jaren vaak over gedebatteerd: één van de grootste milieuschandalen is nog steeds gaande in het Koninkrijk der Nederland. Den Haag neemt maatregelen op Curaçao als het moet, maar alleen voor eigen Nederlandse burgers op Curaçao.

John Samson in gesprek met Aubrich Bakhuis van GreenTown:
[AUDIO: NTR Caribisch Netwerk]

Jaarlijks zijn er tientallen doden door de giftige rook en scholieren die ineens geëvacueerd moeten vanwege de ondraaglijke stank en schadelijke stoffen van de raffinaderij. Politici op het eiland geven nauwelijks zoveel aandacht aan het probleem als Nederland doet, mede door tegenstrijdige belangen van politici.

GreenTown wil de raffinaderij op Curaçao langzaam laten opdoeken en op het terrein een nieuwe, duurzame ‘stad’ bouwen die voor meer economische welvaart moet gaan zorgen. De stichting toert in heel Nederland om meer Curaçaoënaars aan hun zijde te krijgen. En de groep in Nederland wordt steeds groter. Nu nog de Tweede Kamer overtuigen.

Volgens GreenTown is hun een alternatief een plan waar zowel Nederland als Curaçao economische baat bij hebben. Het is nu of nooit, is de boodschap die GreenTown aan de Kamerleden meegeven tijdens hun presentatie.

[Kijktip: ZEMBLA: Stikken in het paradijs]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s