Sabaanse studente publiceert boek in Nederland

Hoe voelt het eigenlijk om op een klein eilandje op te groeien? De Sabaanse studente Angie Ignacio (24) heeft een boek gepubliceerd waarin zij haar ervaringen en die van haar naasten deelt in een serie van gedichten.

Het zijn er niet zo veel, die Sabanen. Op het eiland – van 13km² – wonen er ongeveer 2000 mensen. Naar schatting zijn er momenteel zo’n 30 Sabaanse jongeren die in Nederland studeren. Angie Ignacio moet op een gegeven moment ook de keuze maken: waar elders ter wereld ga ik om te studeren? Het is voor haar letterlijk een wereld van verschil als zij eenmaal in Nederland is.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Het eerste boek van de Sabaanse student Angie Ignacio (24). Zij wil graag op een dag haar droom waar maken: 'Saba op de wereldkaart zetten'.
Het eerste boek van de Sabaanse student Angie Ignacio (24). Zij wil graag op een dag haar droom waar maken: ‘Saba op de wereldkaart zetten’.

“Dit boek is een gedichtenbundel. Het bijzondere is, dat ik ze heb geschreven terwijl ik opgroeide – in Saba en in Nederland”, vertelt Ignacio. “Het bestaat uit gedichten die de emoties verklaren die ik zelf heb gevoeld of gezien heb in andere mensen in mijn omgeving. Sommige gaan duidelijk over de toekomst waar je aan denkt op Saba, want er zijn niet veel mogelijkheden op het eiland.”

Angie Ignacio hoopt in de toekomst met haar publicaties het eiland steeds meer op de kaart te kunnen zetten. “Laatst vroeg een Nederlander mij of Saba in Afrika ligt. Hoe is dat mogelijk?”, vraagt de studente zich af. “Ik hoop echt dat onze Antilliaanse studenten meer in de spotlight komen, ze mogen vaker laten zien waar ze mee bezig zijn.”

Haar boek ‘I’m only human‘ is onder andere verkrijgbaar via amazon.com en bol.com.

 

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Sabaanse studente publiceert boek in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s