Tumbafestival toch live in Nederland te volgen?

Paniek op Facebook onder Antillianen in Nederland: wie dit jaar geen 70 euro betaalt, zou het Tumba-songfestival niet live kunnen streamen. Maar navraag leert dat die paniek misschien niet helemáál terecht is.. Facebook_TeleCuracao

En toen brak de hel los onder Antillianen in Nederland, naar aanleiding van een Facebook-post van TeleCuraçao. Daarin wordt vermeld dat je maar liefst 70 euro mag betalen om het populaire vierdaagse Tumba-festival te kunnen streamen. ‘Speciaal voor onze mensen in Nederland’. Een absurd hoge prijs voor een teleurstellend lage kwaliteit, blijkt uit de vele reacties.

Tientallen componisten doen mee aan het grootste festival van de ABC-eilanden om hét carnavalsliedje te kiezen. De meeste Antillianen in Nederland houden zich goed op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom carnaval. Een grote groep in Nederland volgt tot in de vroege ochtenduren in ieder geval de finale van het Tumba-festival.

De teleurstelling sloeg verder toe bij de Tumba-fans in Nederland toen ze op basis van de reacties er ook vanuit gingen dat RTV7, de Antilliaanse tv-zender op de kabel, het festival dit jaar niet zou mogen uitzenden. De zender wordt nu overspoeld met telefoontjes en mails, laat Gerard Wijngaarden van de zender weten.

“RTV7 zal dit jaar alleen de finale van het festival uitzenden en niet de voorrondes op maandag, dinsdag en woensdag. Wil je de voorrondes toch volgen, dan verwijzen we je naar onze collega’s van TeleCuracao”, aldus Wijngaarden. En in dat geval wordt het voor de diehards dus toch eventjes 70 euro neertikken..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s