Onderzoek naar succesfactoren Antillianen in Rotterdam

Antilliaanse Nederlanders die naar Nederland verhuizen hebben het vaak niet gemakkelijk: hun startpositie op de arbeidsmarkt is minder gunstig dan die van autochtone Nederlanders. Maar.. toch zijn er behoorlijk wat Antilliaanse nieuwkomers succesvol in Nederland. Hoe komt het dat de ene Antilliaan veel succesvoller is dan de andere Antilliaan?

Om die vraag te beantwoorden start psychiater David Vinkers een groot onderzoek. Ligt het aan de buurt waar je woont, de manier waarop je met anderen omgaat, de opleiding die je hebt gevolgd? Heb je een baan of een opleiding en woon je op een vaste plek?

Oproep!
De antwoorden op deze vragen kunnen de Antilliaanse gemeenschap zeker helpen. En daarom doen wij ook een oproep. Voor deze studie zijn ze op zoek naar een student of stagiaire die de Antilliaanse nieuwkomers tussen 18 en 24 jaar oud thuis bezoekt om ze mee te laten doen aan de studie. Deelnemers krijgen een Irisbon van 15 euro en daarvoor hoeven ze maar alleen een vragenlijst in te vullen.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Bel 010-4361775 of stuur een mailtje naar info@vinkers-psychiater.nl

 

Voortaan altijd op de hoogte blijven van wat er in de Antilliaanse gemeenschap in Nederland gebeurt? Like dan deze Facebook-pagina!

Advertenties

Een gedachte over “Onderzoek naar succesfactoren Antillianen in Rotterdam

  1. In Nederland worden Antillianen niet eerlijk en niet gelijkwaardig, als zijnde “Nederlanders”,
    behandeld. Men richt zich op vooroordelen die eigenlijk niet bestaan. bv. “Alle Antilliaanse mannen gaan vreemd of zijn slechte ouders”. Alleen het feit dat één autochtone vader zijn dochter vermoord laat zien dat vooroordelen niet bestaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s