Documentaire over Antilliaanse homo’s

Hoe is het om lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender te zijn in de Caribische rijksdelen? Zondag gaat de documentaire ‘One Kingdom, One Love’ in wereldpremièrein in De Balie in Amsterdam. De persoonlijke verhalen en ook de standpunten van politici maken duidelijk hoe groot het taboe rondom seksuele geaardheid op de eilanden is.

De publieke omroep in Nederland heeft deze week aandacht besteed aan de documentaire. NTR Caribisch Netwerk heeft de film alvast mogen zien en schreef daar een artikel over. Bekijk ook de bijbehorende videoreportage:

 

1OpStraat_LHBT-1Vrijdagavond is op NPO Radio 1 een half uur lang gediscussieerd over de positie van homo’s en lesbo’s op de eilanden. Documentairemaker Sebastiaan Kes vertelde waarom deze film is gemaakt en waar hij allemaal achter kwam tijdens zijn research. Ook parlementslid Desirée Croes vertelde in het NTR-programma 1 Op Straat over haar lange strijd voor meer acceptatie. In de uitzending horen we ook reacties uit Curaçao van parlementsleden die zich keren tegen gelijke rechten voor LHBT’ers op het eiland.

 

Dinsdag – 15 december 2015 – wordt de film gedraaid op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Konkrijksrelaties, dat ook de film heeft gefinancierd. Tot en met zondag kunnen geïnteresseerden zich gratis aanmelden om de documentaire te bekijken.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s