Gratis te bekijken: de spraakmakende documentaire over Antilliaanse homo’s

Stichting WeConnect organiseert deze zomer een tour langs Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met de documentaire ‘One Kingdom, One Love’. De documentaire schetst een beeld van hoe het is om lesbo, homo of transseksueel te zijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Entree is gratis!

In de film vertellen verschillende Curaçaoënaars, Arubanen, Bonairianen, Sint-Maartenaren en Sabanen openhartig hoe het is om anders te zijn in een maatschappij met een dominante machocultuur. Onder andere het Arubaanse Statenlid Desiree Croes en de Curaçaose acteur Raymi Sambo.

 

Bron: NTR / Bekijk de uitgebreide publicatie op Caribisch Netwerk

 

Debat
‘One Kingdom, One Love’ is op vrijwel alle Caribisch-Nederlandse eilanden met succes vertoond. Centraal staan de LHBT-activisten die ieder hun strijd voeren om zichzelf te kunnen zijn. Na elke vertoning is er een debat waarin het publiek wordt uitgenodigd om mee te praten. Regisseur Sebas Kes is bij alle vertoningen aanwezig, op zoek naar de dialoog.

Vertoningen
De kick-off van de tour is woensdag 6 juli in Amsterdam, de stad waar vorige zomer de kleurrijke Koninkrijksboot meevoer tijdens de Amsterdam Gay Pride. Vertoning van ‘One Kingdom, One Love’ volgt op 21 juli in Rotterdam en 21 september in Den Haag.

Komen deze dagen jou niet uit? In totaal zijn er acht vertoningen die dankzij diverse sponsors allemaal gratis toegankelijk zijn. Het volledige programma staat op onekingdom.nl 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s