About

ANTILLIANEN: is een journalistiek blog over en voor de Antilliaanse gemeenschap in Nederland met nieuws, reportages en veel achtergrond. Dit blog is een productie van journalist John Samson.


John Samson
John Samson

Waarom dit blog?
Ik ben een van de zeer weinige Antillianen met een journalistieke achtergrond. Dat is eigenlijk jammer, want de Antilliaanse eilanden hebben een grote behoefte aan opgeleide journalisten. Dagelijks houd ik me, vooral uit fascinatie, bezig met de Antilliaanse gemeenschap. Mijn verhalen zijn onder andere te lezen op NTR Caribisch Netwerk.

Wie zijn de mensen uit die zes verschillende overzeese rijksdelen? Wat houdt hen bezig in Nederland? En wat speelt er in die gemeenschap? Ik deel wat ik te weten kom graag met jullie. En als ik hiermee meer mensen zou kunnen verbinden, des te beter!

En hoezo heet dit blog Antillianen?
Simpelweg omdat het de makkelijkste vorm is om de mensen uit de zes verschillende eilanden aan te duiden, omdat de overheid deze definitie ook gebruikt en misschien ook omdat deze benaming, waarschijnlijk onterecht, voor sommige mensen als provocerend wordt ervaren.

En ja: de Antillen bestaan sinds 10 oktober 2010 niet meer. Althans, als staat met eigen vlag, parlement en regering niet meer. Maar als geografische aanduiding gelukkig wel. En de mensen van die Caribische eilanden zijn ook niet verdwenen. Dit blog gaat over de Antilliaanse gemeenschap in Nederland: over de Arubanen, Bonairianen, Curaçaoënaars, Sint Maartenaren, Sabanen en Statianen die in Nederland wonen. Een mond vol dus, vandaar gewoon Antillianen.

Blijf op de hoogte
Volg voor updates @JohnRSamson op Twitter en like de pagina op Facebook.

Nieuwstips of suggesties?
Hebt u tips of suggesties? Graag! Stuur een e-mail naar jrxsamson[at]gmail.com en misschien verschijnt er binnenkort een item op dit blog dankzij uw bijdrage. Zo helpt u de samenleving om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen onder de Antilliaanse gemeenschap in Nederland.

Advertenties

Een gedachte over “About

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s